Meng het bakmeel met de suiker en het zout. Voeg de boter toe en snijd deze met 2 messen door het bloemmengsel tot de boter heel fijn verdeeld is. Kneed het mengsel daarna snel met een koele hand tot een samenhangend deeg. Laat het deeg afgedekt circa 1 uur in de koelkast opstijven. Verwarm de oven voor op 175 graden. Rol het deeg uit tot een lap van circa ½ cm dik. Steek hieruit circa 20 koekjes. Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
Verdeel de pijnboompitten en stukjes chocolade iets in (op) het deeg. Bak de koekjes in 15-20 minuten lichtbruin en krokant in het midden van de oven. Laat ze op een rooster afkoelen.
Variatietip: Grof gehakte amandelen of hazelnoten smaken ook heerlijk op de koekjes.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |