Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Kerstkoekjes met pijnboompitten en chocolade

Aantal personen:

Ingrediënten

150 gr zelfrijzendbakmeel
75 gr fijne tafelsuiker
snufje zout
100 gr koude boter of margarine, in blokjes
circa 50 gr pijnboompitten
circa 50 gr pure chocolade, in kleine stukjes gehakt

Bereiden

Meng het bakmeel met de suiker en het zout. Voeg de boter toe en snijd deze met 2 messen door het bloemmengsel tot de boter heel fijn verdeeld is. Kneed het mengsel daarna snel met een koele hand tot een samenhangend deeg. Laat het deeg afgedekt circa 1 uur in de koelkast opstijven. Verwarm de oven voor op 175 graden. Rol het deeg uit tot een lap van circa ½ cm dik. Steek hieruit circa 20 koekjes. Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
Verdeel de pijnboompitten en stukjes chocolade iets in (op) het deeg. Bak de koekjes in 15-20 minuten lichtbruin en krokant in het midden van de oven. Laat ze op een rooster afkoelen.
Variatietip: Grof gehakte amandelen of hazelnoten smaken ook heerlijk op de koekjes.

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Bananen soesjes
Goudbruine spekpannenkoeken
Clafoutis met goudreinetten
Tompouce met kaas en kruiden
Roti met linzen

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes